Preverite gostinsko ponudbo dežele, kjer so doma tartufi, oljke, fige in vina, kot so Refošk in Malvazija. Odkrijte tudi vi zakaj se gostje z veseljem vračajo k nam.

Domačija Ražman

V gostilni z dolgoletno družinsko tradicijo, ki se nahaja na Istrski vinski cesti, v lepem in mirnem okolju obalnega zaledja, nudijo predvsem dobrote istrske kuhinje, na primer domač istrski pršut, panceto, ovčji sir, njoke, rezance, fuže, raviole, ombolo, biftek, jančka ali kozlička, domač kruh, oljčno olje in vino, poleg tega pa še ribje jedi in pizze. Posebno pozornost namenjajo sezonskim jedem (koline, sezonske zelenjavne jedi, jurčki, divji šparglji, tartufi, divjačina in podobno.). Na voljo imajo več jedilnic in zimski vrt, v katerih sprejmemo do 130 gostov. Prirejajo razna praznovanja, kot so poroke, obletnice, srečanja, birme in ostale zaključene družbe. Za organizirane sestanke ali srečanja lahko ponudijo večnamensko dvorano z avdio-video opremo. Sestavijo tudi »slow food« meni z izbranimi vini iz domače kleti ali z vini drugih priznanih pridelovalcev. Na slabih petih hektarih lastnih vinogradov pridelujejo predvsem avtohtoni sorti refošk in malvazijo, muškat, cabernet sauvignon, shiraz, merlot in maločrn. Vsa vina in oljčno olje (okoli 100 dreves predvsem istrske belice) nudijo v naši domači gostilni in kleti, kjer tudi prirejajo degustacije vina in olja, ki jih lahko kupite tudi za domov. V družinski istrski hiši ob gostilni nudijo prenočišča v sobah ali v apartmaju z možnostjo zajtrka, polpenziona ali penziona. Naš kraj je odlično izhodišče za potepanje ali kolesarjenje po prelepih okoliških krajih. Prijetno vabljeni.

Gostilna Jakomin Kubed

Opis gostinske dejavnosti.

Gostilna Mohoreč

Gostilna Mohoreč je ime dobila po bližnjem zaselku Mohoreči. Na tem kraju je bila pred mnogimi leti sezidana cerkvica svetega Mohorja in Fortunata. Sama Gostilna Mohoreč je od zaselka Mohoreči oddaljena 200 metrov. Postavljena je v borov gozdič ob regionalni cesti Bertoki -Sveti Anton – Gračišče. To je pot, ki so jo pred vojno uporabljale tudi Šavrinke – jajčarice, ki so iz Istre na oslih tovorile ali nosile na glavah jajca iz Istre in druge domače pridelke v Trst. Mimo Gostilne Mohoreč pa gredo še druge poti. Tu je planinska transverzala obalnega območja. Mimo gre tudi peš pot Rižana – Mohoreči – Kubed ter kolesarska rekreacijska pot, kakor tudi jahalna pot. V sami restavraciji, ki je opremljena z istrskim kamnom pa gostom nudijo ugodno počutje ob okusni hrani z istrskim pridihom v jesenskih in zimskih mesecih. Za domačnost in prvinske občutke topline poskrbi ogenj v odprtem kaminu. Da gost ne zapusti gostilne lačen skrbi kuharsko osebje, ki s tradicijo prepojenimi okusi Istre ponuja gostom doma pečen kruh, doma pripravljene testenine, njoke in fuže ter domačo zelenjavo. Poleg tega gostilna nudi tudi domači istrski ali kraški pršut, mladi sir z olivnim oljem in tartufi, istrsko mineštro »bobiči« ali druge sezonske juhe (špargljeva, gobova…), sveže morske bele ribe, jagnje ali kozlička v pečici s krompirjem, divjačino in druge mesne jedi. Vabljeni.

Gostilna Sočerga

Gostilna Sočerga nosi ime po vasi, v kateri se nahaja. Nameščena je namreč ob prometnici Kubed – Buzet , katera je izvrstno izhodišče za številne izlete po notranjosti Istre. V njeni bližini se namreč nahajajo številne naravne in kulturne znamenitosti, kot so istrski spodmoli in naravni most, slap Veli vir, cerkev Svetega Kvirika, številne označene pešpoti in kolesarske poti, slikovita istrska naselja itd. Poleg domačih vin, se gostilna lahko pohvali s ponudbo sledeče hrane: pršut, sir, olive, domači kruh, Jedi z žara, kot so svinjska ribica (ombolo), ražnjiči, čevapčiči in kalamari, domače jedi s pršutom, gobicami, sirom in raznimi omakami, njoki z golažem, domača koruzna mineštra (bobiči) ter toplo pečen jabolčni zavitek. Prisrčno vabljeni.

Guest house Nostalgija

Počitniška hiša Guest house Nostalgia se nahaja v Krajevni skupnosti Gračišče, natančneje v vasi Popetre, 42 kilometrov od mesta Umag. Ponuja teraso, klimatsko napravo, brezplačen WiFi in zasebno parkirišče. Nastanitev nudi 2 spalnici, satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, opremljeno kuhinjo z mikrovalovno pečico in hladilnikom ter 1 kopalnico s tušem. Najmlajšim je namenjeno otroško igrišče. Na vrtu lahko uporabljate opremo za peko na žaru, okolica pa je primerna za kolesarjenje in pohodništvo. Trst je 31 kilometrov stran, Portorož pa je 29 kilometrov od nastanitve Guest house Nostalgia. Vabljeni. Govorijo vaš jezik!

Kantina Romano

Velika terasa z razgledom na sončni zahod se odpira pred Kantino Romano – v prijetni vasici Popetre, kjer verjamejo v stare prvine, kot so družina, trdno delo in nasmeh pravih prijateljev. Zato so njihove jedi okusne in polne ljubezni, saj so pripravljene z naravnimi pridelki in seveda z občutkom do vaših želja. Nudijo tradicionalne istrske jedi in pokušino njihove domače hrane in pijače vsaki vikend in dvakrat letno v času osmice. Za večje skupine gostov je odpiralni čas po dogovoru. Pridite in spoznajte njihovo veliko družino zadovoljnih gostov, kateri se z veseljem vračajo. Nudijo sledečo ponudbo hrane: narezek pršuta, pancete, vratovine in mešani narezek, sir, jajca s pršutom, s panceto in vratovino, pršut v vinu, dnevna mineštra, sezonska vložena zelenjava, domači kjuh, po predhodnem naročilu pa ponujajo jedi po izbiri, kot na primer pečen odojek, pečen janček, razne jedi izpod peke in druge. Prijetno vabljeni.

Kmetija Jakomin

Na kmetiji Jakomin v Kubedu že tradicionalno v času martinovanja ter prvomajskih praznikov pripravljajo osmico. Primarna dejavnost kmetije je vinogradništvo, prašičereja ter govedoreja. Ko vse leto s trudom pripravljajo pridelke, jih nato ponudijo v osmici in turistični kmetiji. Tako znajo pripraviti dober domač pršut, panceto, sušen ombolo, vratovino in suhe klobase, sveže klobase, krodigine in še marsikaj. Skuhati pa znajo odlične bobiče, joto, cvrt pršut v malvaziji in druge kmečke jedi. Težko pa se je odreči njihovim slastnim kuhanim orehovim štrukljem. Z letošnjim letom je na kmetiji zaživel tudi prostor za kampiranje. Tako bodo lahko pri Jakominovih turisti prenočili na svežem zraku, v naravnem okolju, daleč od prometa. Vsako jutro pa jih bodo pozdravile prijazne kravice in konji Jakominove domačije. 

Turistična kmetija pr' Škofov

V središču vasi Kubed, takoj pod obrabnim stolpom, se nahaja Turistična kmetija pr’ Škofov. Družinska kmetija, katera je bila najprej ustanovljena kot kmetija z živinorejo, kasneje dodana še dejavnost vinogradništva, je od leta 2009 registrirana kot turistična kmetija. Kmetija je odprta med vikendom po predhodnem naročilu, sprejema pa skupine od 20 do 47 gostov. V “domačem” ambientu, objetem s toplim lesom in istrskim kamnom, nam kmetija ponuja odlično gostinsko ponudbo: narezek doma pridelanih suhih mesnin, domač kruh,  juhe (gobova, goveja), bobiče. Sami pripravljajo tudi njoke in testenine (fuže in rezance) z golažem od domačega petelina ali divjačinskim golažem, s tartufi ali gobovo omako ter razne mesne jedi kot so janček, kozliček, ombolo in druge. Posladkate pa se lahko z odlično jabolčno krostato, jabolčnim in skutnim zavitkom ter gratiniranimi palačinkami s skuto. Niti dobrih vin ne manjka, kot so Refošk in Malvazija ter domači jabolčni sok. Toplo vabljeni.